Vesti iz zgrade

Vesti iz zgrade

Konačno smo dobili informaciju od Gradskog stambenog da će se u toku sledeće nedelje potpisati otkaz ugovora o održavanju koji smo podneli još u decembru. Gradsko stambeno će nam održavati zgradu do 1.4.2020 godine. Sledeće nedelje takođe će biti potpisan ugovor sa kompanijom ANND Vasic koja će održavati liftove od 1.4.2020 godine. Za sve ostale potrebne intervencije zgrada će angažovati majstore koje već koristimo za razne radove u zgradi. To praktično znači da će stavka “održavanje zgrade sa liftom” poslednji put biti na računu infostana za Mart mesec, a koji se izdaje poečtkom Aprila. Shodno tome, zgrada će počev od Aprilskog računa kojeg izdaje početkom Maja, na postojeće stavke (upravnik i i čišćenje) dodati i stavke “održavanje zgrade” po ceni od 469.11 dinara za svaki stan i “investiciono održavanje” po ceni od 10.16 dinara po kvadratu stana. Radi se o zakonskoj obavezi i minimalno utvrđenim iznosima za našu zgradu. Takođe ovi iznosi su potvrđeni u odluci stambene zajednice.

Juče su nastavljeni radovi (koje finansira zgrada) na otklanjanju problema curenja vode u podrumu. Ovog puta je stanu 2 polupan deo zida i izvađeno 20 džakova šuta koji se godinama taložio na kanalizacionom i vodovodnim cevima, zamenjeni su problematični ventili i cevi u tom stanu, a pri tom je otkriven i dodatni problem tj. curenje na vodovodnoj odlivnoj cevi stana broj 3 na visokom prizemlju. Danas i sutra biće završeni radovi na ponovnom zidanju i postavljanju pločica  stanu broj 2. U narednom periodu u dogovoru sa vlasnikom stana broj 3 će se utvrditi termin za probijanje rupe u kupatilu  i rešavanje problema na odlivnoj cevi. Nakon toga problem će konačno biti rešen. Napominjemo da je sve ovo trebalo da uradi Gradsko stambeno i da su godinama taj posao izbegavali, što je jedan od glavnih razloga za otkaz usluga. Troškovi za ovaj posao nisu mali i zato molimo sve stanare da uredno plaćaju svoje obaveze, kako sada, tako i ubuduće kada zgrada krene sa naplatom održavanja za zgradu.

U podrumu je danas takođe rešen problem sa revizionim poklopcem kanalizacione cevi (stavljena je guma i novi šrafovi).

Naplata računa stambene zajednice zaključno sa današnjim danom je 90 %. 22 stana imaju neka dugovanja, a od toga 2 stana imaju dugovanja starija od 90 dana. Sutra će biti generisani računi za Februar i poslati na email svima koji su potvrdili da žele da dobijaju račune na email, dok će ostalima računi biti ubačeno u papirnoj formi u nedelju ili ponedeljak. Takođe, biće generisane opomene za stanare koji imaju dugovanja starija od 60 dana.

Podeli: