Infostan – Uvećani računi za Mart 2024 !!!

Infostan – Uvećani računi za Mart 2024 !!!

Juče 1.4.2024, jedan deo komšija, koji dobija račune Infostana elektronski, primetio je da su računi za mesec Mart u rasponu od 30000 do 60000 dinara, zavisno od broja stanara u stanu i da je glavni razlog utrošak vode i taksa za upotrebu kanalizacije. Ovako uvećani računi nikada nisu stizali stanarima u našoj zgradi i očigledno je da se radi ili o grešci ili krađi.
Zgrada je pre nekih nedelju dana obaveštena o povećanoj potrošnji vode, sa nekih 28 kubika na 36 kubika dnevno, što nije ništa specijalno, jer se potrošnja kod nas kreće od 25 do 45 kubika dnevno tokom godine. Vodovod po nekom svom ritmu očitava potrošnju na vodomoru 2 ili 3 puta godišnje i shodno tome koriguje cenu (naplaćuje retroaktivno uvećanu potrošnju). Poslednji put je radjeno očitavanje 6.3.2024. godine, a pre toga 4.9.2023. godine.
Međutim bez obzira na to, ovako uvećani računi za vodu nemaju nikakvu logiku niti opravdanje. Ustanovili smo i da je došlo do lošeg očitavanja stanja.
Zgrada je odmah 1.4 uputila dopis/reklamaciju vodovodu i nastaviće da radi na rešavanju ovog problema. Preporuka je da platite račun u iznosu koliko inače plaćate mesečno Infostan. Ako sve bude u redu sa reklamacijom, na sledećem računu će doći do korekcije.
Ako se to ne desi, biće potrebno da svaki vlasnik stana uloži reklamaciju Infostanu ili Vodovodu, a nakon toga i podnese tužbu.
Podeli: