Nekoliko vesti iz zgrade i okoline

Nekoliko vesti iz zgrade i okoline

Planirani radovi na asfaltiranju prostora ispred zgrade su odloženi za decembar zbog nedostatka sredstava. Zgrada je imala velike rashode zbog rešavanja problema na liftovima, problema na vodoinstalacijama, kao i hidroizolacionih radova na vrhu zgradu. Zbog toga je moguće povećanje cene tekućeg održavanja od 1. Januara sledeće godine, o čemu će stambena zajednica odlučivati u decembru. Od 1. Novembra ove godine biće korigovana cena za naknadu upravnika i čišćenje,  a zbog plaćanja poreza na platu upravnika, kao i penzionog i invalidskog osiguranja. Cena za čišćenje zgrade biće umanjena. U planu je novogodišnje kićenje zgrade u decembru (uz malu pripremu), ali malo drugačije nego prethodnih godina. Takođe bi trebalo, ako budemo imali vremena, da završimo postavljanje coklija (pločica sa strane) u prizemlju, zašta je još ranije obezbedjen sav materijal. Ove radove izvodimo sami, tj. nekoliko komšija.

Danas (11.11.2020) manja grupa stanara je sredila baštu ispred zgrada (priprema za zimski period) i očistila jedan deo prostora okolo zgrade. Plan je da se sledeći vikend (21 ili 22 Novembar) organizuje nova akcija kada bi dovukli zemlju iz Zvezdarske šume i popunili sa njom oivičeni prostor ispred zgrade, a ujedno očistili pred zimu kompletan prostor okolo zgrade.  Tačan termin ćemo objaviti sledeće nedelje.

Takođe, susedna zgrada (iza naše zgrade, pored trafostanice) je ovih dana posadila nove sadnice i time obogatila zelenilo koje se toliko trudimo da održavamo i širimo u kraju.

Evo i slika od danas :

 

 

Podeli: