Naplata računa stambene zajednice

Naplata računa stambene zajednice

Stambena zajednica ima obavezu da obavesti sve vlasnike stanova u našoj zgradi da je plaćanje računa stambene zajednice obavezno, kao i plaćanje računa za struju, infostana i svih drugih računa.

Za neplaćanje računa u dužem vremenskom periodu (6 neplaćenih računa i više) stambena zajednica šalje dokumentaciju advokatskoj kancelariji koja dalje vrši pritisak na vlasnika stana da plati svoje obaveze, a ako to ne učini u određenom vremenskom roku, pokreće se sudski proces, gde se u kratkom roku donosi odluka suda kojom se obavezuje vlasnik stana da dug mora platiti zajedno sa sudskim troškovima, troškovima advokata i kamatom, čime se dug i višestruko uvećava. Ukoliko se celokupan ovako uvećan dug ne namiri ni u naknadnom od suda određenom roku od 8 dana, javni izvršitelj pokreće izvršenje radi prinudne naplate duga.

Molimo sve vlasnike Koji ne plaćaju račune ili ih ne plaćaju redovno, da izmire svoje obaveze prema zgradi, i tako izbegnu neprijatnosti i dodatne troškove.

Sav novac ide na razne troškove koji nisu mali za ovoliku zgradu i za svaki dinar se zna gde je otišao. Trenutno nešto manje od 90 % vlasnika stanova uredno izmiruje svoje obaveze.

Stambena zajednica  

Učitelja Miloša Jankovića 3 , Beograd                                                           

Podeli: