Završeni radovi na kanalizacionoj i vodovodnoj mreži

Završeni radovi na kanalizacionoj i vodovodnoj mreži

Tokom vikenda završena je kapitalna investicija na sredjivanju zastarele i napukle kanalizacione ceiv ispred zgrade koja je godinama unazad pravila probleme koji su se manifestovali izlivanjem u atomsko sklonište, stalnim otpušavanjem te cevi i crpljenjem vode iz podruma. To je pravilo ogromne troškove, a u poslednje vreme su zidovi u podrumu postajalo sve vlažniji. Zamenjena je stara keramička cev u skoro celoj dužini izmedju 2 šahta sa novim plastičnim cevima.

Takođe tokom radova uradjen je i zamena stare metalne vodovodne cevi (glavna za zgrada) u dužini od nekih 7 metara i to od mesta gde je menjana cev pre par godina, tako da sada imamo kompletno novu kanalizacionu i vodovodnu infrastrukturu ispred zgrade.

Sve radove je finansirala stambena zajednica i oni su iznosili 167,000.00 dinara. Ako se uzmu u obzir prethodni radovi na čišćenju svih kuhinjskih vertikala, kao i rešavanju dugogodišnjeg problema curenja u podrumu, završen je jedan veliki ciklus obnove te infrastrukture koju gradsko stambeno nije adekvatno održavalo.

Sledeći veliki radovi u zgradi će biti izolaterski radovi na krovu zgradum, kao i asfaltiranje prostora ispred zgrade. U medjuvremenu SZ će samostalno postaviti ivičnjake i zakrpiti rupe po stepeništima.

Podeli: