Izmena na računu stambene zajednice od 1. Maja 2020

Izmena na računu stambene zajednice od 1. Maja 2020

Obaveštavamo Vas da će Gradsko stambeno preduzeće održavati našu zgradu do 31.03.2020 godine. Stambena zajednica Učitelja Miloša Jankovića 3 je podnela zahtev za raskid ugovora još u decembru prošle godine, a 04.03.2020 je potpisan ugovor o otkazu. Razlog za raskid ugovora je neizvršavanje održavanja ili nekvalitetno održavanje od strane Gradskog stambenog preduzeća, što je zgradi pravilo probleme godinama, a u poslednjih nekoliko meseci zgrada ima finansijsku štetu. Stavka na računu Infostana „Održavanje zgrade sa liftom“ biće poslednji put na računu Infostana koji će biti izdat početkom Aprila (ta stavka važiće za mesec Mart). Nakon toga na računima Infostana neće biti više stavke, odnosno za taj iznos biće umanjen kompletan račun Infostana.

Počev od 01.04.2020 godine održavanje liftova u našoj zgradi će raditi preduzeće „ANND Vasić“ iz Beograda. U liftovima, kao i na vitrini pored vrata skupštine stambene zajednice, biće istaknut broj telefona za intervencije i kvarove. Ostale probleme i radove u zgradi će rešavati upravnik sa firmama i majstorima koji budu raspoloživi u određenom trenutku (vodovodna i kanalizaciona mreža, krečenje, farbanje, limarija, bravarija, elektrika, zidarski poslovi).

Shodno gore navedenim izmenama, stambena zajednica će da bi obezbedila potrebna finansijska sredstva za dalje funkcionisanje zgrade, počev od Maja meseca početi da naplaćuje i 2 nove usluge (pored postojećih stavki za upravnika i čišćenje), a koje su inače obavezne po odluci grada Beograda objavljenih u službenom lisu grada Beograda broj 50-6, od 26.07.2018 godine :

  1. Tekuće održavanje zgrade – minimalan iznos od 469.11 dinara mesečno po stanu
  2. Investiciono održavanje – minimalan iznos 10.16 dinara mesečno po kvadratnom metru površine stana

Podaci o kvadraturi svakog stana su preuzeti iz katastarske evidencije.

Veoma je bitno da se računi plaćaju uredno, kako bi mogli da finansiramo sve što je potrebno od održavanja i radova. Samo na taj način možemo da obezbedimo da se računi plaćaju do poslednjeg dana u mesecu i da ne postoji kamata na kašnjenje u plaćanju. Sva dugovanja ka zgradi (i stara i buduća) moraju biti nadoknađena.

Primera radi, u prethodna 3 meseca smo imali oko 700 evra troškova na ime sredjivanja curenja vode u podrumu, a koje Gradsko Stambeno nije rešavalo godinama, iako im se slivalo od nas u kasu oko 70,000.00 dinara mesečno. Tih 700 evra smo morali sami da obezbedimo, pri čemu nikom u zgradi nije ništa dodatno naplaćanje od stambene zajednice.

Ukoliko postoje neslaganja ili nedoumice oko statusa uplata, možete se obratiti stambenoj zajednici preko email adrese stambena.zajednica@uciteljamilosajankovica3.info ili ubacivanjem primedbe u poštansko sanduče 88 (obavezno navesti broj telefona za kontakt).

Datum : 22.03.2020

Stambena zajednica

Ulitelja Miloša Jankovića 3, Beograd

Podeli: