Neka nam je svima srećna i zelena nova 2020. godina!

Neka nam je svima srećna i zelena nova 2020. godina!

Iza nas su meseci časne građanske borbe za odbacivanje nacrta PDR područja koji obuhvata naše ulice, a potom izradu novog, ali uz naše učešće. Teško je nabrojati sve aktivnosti, poslate dopise, primedbe, dopune primedbi. Bilo je mnogo sastanaka na svim nivoima – opština, grad… Skoro svake nedelje okupljali smo se u kraju, smišljali akcije, družili se, fotografisali, brojali drveće i ptice, merili ulice, sadili novo drveće. Organizovali smo pripreme, a potom i u velikom broju učestvovali na dve javne rasprave!

Naša kampanja imala je ogromnu podršku svih relevantnih medija, a jedan deo svega toga ostao je zabeležen na društvenim mrežama. Nije izostala ni podrška uglednih umetnika koji su takođe svojim delanjem doprineli uspehu naše kampanje. Još jedan socijalni momenat je važan, a to je da su se mnogi ljudi iz ovog kraja koji su se znali iz viđenja, upoznali i zbližili!

Ponosni smo što smo uspešno odbranili naš park, i sasvim sigurno doprineli obaranju jednog tendera, ali nećemo da podvlačimo crtu – kraj je godine, ne i naše borbe! I dalje pišemo dopise, tražimo sastanke – borimo se za pravo na zdravu životnu sredinu koje nam garantuje Ustav, a to znači za svako stablo i svaku pticu. Mi nismo ustali protiv razvoja grada i saobraćajnica već u odbranu svojih života.

Neka nam je svima srećna i zelena nova 2020. godina!

Vidimo se 1. januara u 13h – naše Poljanče biće park otvorenog ❤️ 

Podeli: